Na sedmoj projektnoj radionici održanoj 24.1.2023. studenti su o scenarijima razgovarali s iskusnim nastavnicima kako bi dodatno raspravili prednosti i nedostatke već postojećih materijala, te čuli primjere dobrih praksi.

Naši gosti bili su nastavnici Melita Nižetić (Prirodoslovna škola Vladimir Prelog, Zagreb), Snježana Starčević (Ekonomska škola Velika Gorica), Eva Špalj (XV. Gimnazija – MIOC, Zagreb), Ana Špirelja (V. gimnazija, Zagreb) i Filip Terzić (Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb).

Radionica je trajala gotovo 3 sata s neformalnim druženjem i upoznavanjem na početku i kraju. Glavna aktivnost radionice je bio susret nastavnika i studenata u obliku okruglog stola. Gosti su se predstavili kroz osobne priče o razvoju karijere i načinu na koji su na kraju odabrali nastavnički posao, te su govorili o svojim iskustvima u poučavanju financijske matematike. Studenti su iznijeli svoje ideje za scenarije u pripremi, te dobili spontane povratne informacije koje su bile popraćene diskusijom o dobrim i lošim primjerima iz vrlo bogate nastavničke praksi gostiju.